Hoe ga ik evalueren?

Evalueren met de Monitor Podiumkunsten doe je zowel intern als extern.

  • In een interne reflectie ga je het gesprek aan met mensen binnen je eigen organisatie. Deze stakeholders vormen de kern van of staan dicht bij jouw organisatie, bijvoorbeeld bureaumedewerkers, artiesten of fondsenwervers.
  • Bij de externe toetsing laat je juist mensen van buiten je organisatie op de te evalueren onderwerpen reflecteren. De Monitor wil je uitdagen om een zo breed mogelijk scala aan externe stakeholders te bevragen tijdens het evalueren. Stakeholders zoals je bezoekers, samenwerkingspartners, peers en financiers.

Welke mensen meedoen aan de interne reflectie en de externe toetsing is afhankelijk van de onderwerpen die je kiest voor de evaluatie met de Monitor.

Het is niet de bedoeling dat de Monitor Podiumkunsten een groot beslag legt op je tijd. Daarom werkt de Monitor met methoden die je vaak gemakkelijk kunt inpassen in bestaande overleggen of bestaand onderzoek. Het is dan alleen nog maar een kwestie van enkele extra vragen stellen of bewuster en met meer mensen in je omgeving in gesprek gaan. Ook raden we je aan om voor verschillende onderwerpen uit de Monitor dezelfde methode(n) te kiezen.
Klik hier om evaluatiemethoden te
kiezen voor jouw Monitor Podiumkunsten
kies methoden